Novi Sad
23.03.2014.
11:18 > 11:26
Kompanija "Najsfuds restorani", koja upravlja restoranima "Mekdonalds", osuđena je da plati 100.000 dinara zbog diskriminacije Roma.
  • Nesa

    27.09.2023 16:11
    Cigani
    Odemo žena i ja u restoran kaže konobar. Vi možete da budete uslužni a "ova" ne može. Ta ova je moja žena inače romskog porekla. Ja pitam u čemu je problem kaže cigane ne služimo. Malo mi je falilo da ga odalamim onako u sred restorana, ali me zena zamolila da nepravim skandal.
    Sramota neviđena žena na svom mestu četvoro ispravne dece odgajila. Školovala i da se neko tako ponaša STRASNO
  • V

    26.03.2014 11:12
    V
    Vojvodjanerski McDonald Vojvodjanerima! Gut? Zo!
  • Marko

    24.03.2014 20:52
    Letos sam imao problema sa tim malim ciganima. Sedeo sam sa devojkom napolju i prisla su njih trojica i smarali da im damo prvo pare, pa hranu, sok i tako dalje. Na kraju posle 5 minuta dosadjivanja pljuno mi je u sladoled i po pomfritu koji je bio rasut po tacni. I recite ko ce onda to jesti! Treba stati tome na kraj ako mislimo da nesto nacinimo od ove zemlje.
  • 24.03.2014 18:40
    Gospodza
    Ova gospodja velikog srca je trebala njih lepo za ruku pa kod sebe kuci da ih pravo ugosti kad je tako srdacna i pametna.
  • eeeeeeeeeeee

    24.03.2014 14:28
    iiiiiiiii
    nema tu kaznjavanja ,jer to kod ljudi sa ovih prostora izaziva jos veci inat ,tako da najbolji nacin je da se ovakvo bolesno delo vise ne ponovi ,jer nicija deca ovoga sveta nisu kriva ,dete je dete da ga volite i razumete ...
  • Petar

    24.03.2014 07:22
    Ausländer Raus
    Pet nasumičnih komentara dovoljno je da shvatiš sa kakvim ljudskim ološem živiš u istoj zemlji.
  • komentator

    24.03.2014 07:13
    mora da plati
    kome?
  • Spark

    24.03.2014 07:10
    komentari
    Vecina komentara potvrdjuje da smo nacisticki IDIOTI.
  • Mason

    23.03.2014 22:01
    Sramna presuda po nalogu famozne ''poverenice'' gđe Petrušić, ne znam koja je njena svrha postojanja uopšte. Načelo privatnog vlasništva znači da vlasnik može da propiše pravila ponašanja i standarde pristojnosti u svom lokalu. Vlasnik ima pravo da ne usluži one goste koji to ne ispunjavaju. Ova odluka je sramni ljudskopravaški udar na privatno vlasništvo i slobodno tržište.
  • v

    23.03.2014 21:53
    sve bih ja to ciklonom b!
  • Патриота

    23.03.2014 21:09
    Патриота
    Амери су демократе, па тако да и треба да плате за ово. Што се тиче рома, имаћемо ми још проблема са њима. Велика већина рома ништа не ради и не планира да ради. Не само код нас, већ и свуда у свету. Где сте видели молим вас рома пољопривредника??? Понудите им кућу на селу и њиву, наравно да неће прихватити. Нису навикли да раде. На пријемном имају +10 поена за упис у средње школе. Моје дете је дискриминисано у својој земљи. Имају већа права од нас, милина.
  • @ZoranNS - Predlažem dotičnoj

    23.03.2014 20:58
    Odvedi ih ti u Banovinu. Onako,..., preko veze. Nadlezna ministarka, ce pomoci i tebi i njima.
  • Ns

    23.03.2014 20:50
    Svidjaju mi se komentari kako su ovde svi zlo i uzas a tamo negde su svi super i tolerantni. Ta demokratska i tolerantna EU deportuje rome, smislja nove zakone da bi ih po skracenom postupku liferovali nazad.

    A za razbijanje kola pa ovde su hr table 5 puta sigurnije nego rs tablice u ljepoj njihovoj. Samo sacekajte leto. Eno Simunic zbog tolerancije dobija posebnu nagradu.
  • bane

    23.03.2014 20:34
    vise tolerancije
    Americka porodica sto je popravljala bicikle takodjer je bila pocastvocana ovdasnjom demokratijom .
  • komsija

    23.03.2014 20:30
    licemeri
    Smeta vam sacica romske dece a ne smetaju vam domaci politicari koji godinama besomucno pljackaju svoj narod .
  • pobeci odavde

    23.03.2014 20:23
    masovna histerija
    Da li se neko seca masovnog paljenja hrvatskih automobila i bacanja sekire u sofersajbnu ?
    Da li se neko seca Brisa Tatona ?
    Drugim recima , nama ne smetaju samo Romi , nama smetaju svi .
  • pedja

    23.03.2014 20:15
    kolektivno ludilo
    PatriJote negoduju .
  • miki , n.y.c.

    23.03.2014 20:14
    pobegao zauvek
    Upravo danasnji komentari na najidealniji moguci nacin oslikavaju sav uzas zivota u "demokratskom" Novom Sadu .
    Vecina danasnjih komentara samo potvrdjuje ono zbog cega nas niko ne voli u Evropi i zasto smo svugde omrazeni .
    Ne dao bog da se vise ikad vratim u onu ludnicu .
  • 23.03.2014 18:57
    I Isus je bio dobar pa se našao ko će ga razapeti
    savim su im opravdano zabranili da ulaze kao što bi svakom ko bi činio to isto.Zar su Romi izvan zakona?
    Gospodjici ne želim da prodje kao čovek sa Detelinare koji je r. deci pred samo poslugom dao novac a posle su došli stariji u njegov stan i preklali ga, zadavili žicom. Bio je akademski gradjanin dobrog srca.




  • 23.03.2014 18:43
    Maja
    Mene je decak od jedno 10 godina sutnuo i pljunuo u Dunavskoj kada sam odbikla da mu dam novac. Umrla sa od srama pred gostima koji su dosli iz Holandije na Egzit. U Novom Sadu smo izlozeni teroru prosjaka (uglavnom romska deca)zato sto socijalne sluzbe ne rade svoj posao i ne sklanjaju tu decu sa ulice. Mislim da je ta Maja Rogic obicna provokatorka. Sto nije pokusala da ih odvede recimo u hotel Park ili u neki kafic koji drze gradski mafijasi ako je vec toliko plemenita. Zna dobro da bi izletela van pre nego sto bi i usla, zajedno sa njenim sticenicima. U Meku vlada teror tih malih nasilnika, bas zato sto nema gazde da povede racuna ko sve ulazi u lokal.
  • 23.03.2014 18:38
    svašta
    šta mislite neko jedva skupi novac da ode u Mec a ovi oko njega zuje i ne daju mu mira. Pojedu hamburgera za dan koliko neko za života nije.Teror.
  • @saska - iskustva

    23.03.2014 18:15
    Da li si imala i neprijatna iskustva sa "takvom" decom kojoj je neko kupio hranu i dao im da jedu? Da li ti, i dosta b***da ispod, shvatate da tvoj primer nema veze sa ovim sto je tema clanka? Ona nje pokusala da ih uvede a zatim ostavi u prodavnici "hrane" da kradu, prosjace, ili jos gore, da remete vas mir. Nije htela ni da ih dovede za vas arijevski astal (valjda se tako kaze, nisam odavle).
  • s.

    23.03.2014 17:46
    kako da ne?
    Ne mogu a da ne kažem nešto na ovu temu. Romska deca, cigančići, su u današnje vreme drska, bezobrazna i veoma osiona. Odlično su naučeni šta da kažu u svoju odbranu ako budu privedena za bilo koji prestup.Nemam ništa protiv sve dok moja bezbednost i bezbednost moje dece nije ugrožena. Ta romska deca su toliko bezobrazna i drska da ne možeš da se "otkačiš" dok ne "platiš" a ako ne platiš onda nastaju muke.Zastićeni su kao beli medvedi a ako i nešto urade kriju se iza toga što su maloletni i ništa im se ne može.Pre par dana, jedan takav cigančić je ubio šipkom porodičnog čoveka branivši se time da je žrtva prdofil i da ga je primoravao na bludne radnje.A dečko, koji inače ima 14 godina, je pre ubistva imao 150 krivičnih dela i niko mu ništa nije mogao jer je maloletan.
  • ZoranNS

    23.03.2014 17:37
    Predlažem dotičnoj gospođi
    Predlažem dotičnoj gospođi da tu mali decu povede odmah preko puta McDonaldsa u zgradu gradske kuće, da deca malo razgledaju kako izgleda gradska uprava, POD USLOVOM AKO JE PUSTE, sa takvom prljavom musavom decom, bili oni romi ili ne. Nek grad tu decu sklonisa ulice, da im obezbedi boravak i hranu, da ne moraju o takvoj deci da brinu milostive gospođe.
  • Pravda za Maju

    23.03.2014 17:35
    Javlja mi se da Maja (zbog onoga Rogic) nije novosadjanka, i kao takva moze da shvati da nije greh kupiti nekome hranu, ako je, taj neko, gladan. U ovom slucaju, pravi novosadjannin/ka bi isamarao klince, i problem resen - deca dugo vremena vise ne bi bila gladna.
  • 23.03.2014 17:33
    Opet
    zamena teza.Ovde se ne radi o narušavanju prava manjina niti o netoleranciji prema manjinama.Ovde se radi o neprihvatanju da osoba koja ne ispunjava osnovne norme higijene i čistoće ne može da uđe u javni objekat .Dakle nije bitno da li je ta osoba Rom,Kinez ili Amer.
    Zanima me da li bi dotična borkinja (jel tako je sada moderno govoriti u ženskom rodu) za prava nacionalnih manjina pristala da joj u kuću uđe bilo koja osoba koja je prljava i da joj sedne u kuhinju ili na krevet .Čisto sumnjam.Verujem da ne bi ni služba obezbeđenja u Gradskoj kući pustila bilo koju takvu osobu bez obzira na naciju pol ili verosipovest da uđe u zgradu.Dosta više te lažne borbe za prava manjina.Ajde da se malo zapitamo da li osobe koje su Ne Romske nacionalnosti imaju ista socijalna prava kao i Romi.Odgovor je nemaju.Proverite koliko Roma dobija socijalnu pomoć u odnosu na ukupan broj osoba Romske nacionalnosti a koliki je taj procenat recimo kod osoba srpske nacionalnosti ili neke druge.
    Zato bi bilo bolje da dotična osoba kupi dečici sredstva za higijenu ili da ih pusti u svoje upatilo da se okupaju a onda da im kupi odeću nego što se ovde samoreklamira kao narodna majka.
  • 23.03.2014 17:07
    primer
    svako zlo vam se cini pod maskom zastite vasih prava, prava perfidnost ali je dovoljno glupih da to prolazi i prolaziti ce i vise...sedimo i veceramo na terasi jednog restorana i da maloljetnika romske nacionalnosti pljuju slinu tzv zelembaca jedan drugom iz usta u usta na razmaku od oko pola metra...vidio konobar oterao ih i rekao da to stalno cine da bi gosti u gadjenju ostavili hranu i da bi je oni pojeli...prosudite sami sta je sta i dali se normalan ima pravo stititi ili nema
  • BG

    23.03.2014 16:55
    MEK
    To nema veze sa politikom kako tu neko spominje i opet po ko zna koji put se sve politizira.Ovoje politika firme ili McDonalda ili te iz Beograda kako god se pise na cirilici,oni rade po uputstvima gazda sa divljeg zapada po uputstvima njihove demokratije,koja je stigla preko velike bare isto kao i rat u Vijetnamu ee sada ce se neko pitati kave to veze ima ....pa ima setite se flase cocacole i dedamraza i za svu decu sveta...aaa kakvo je to pice????
  • saska

    23.03.2014 16:54
    iskustva
    Iz NS sam i imala sam neprijatnih iskustava sa tom decom dok sam sedela ispred tog meka letos. Dosli su i trazili novac, nisu prosili nego su vikali 'daj, daj, znamo da imas'. Naravno da mogu da se izborim sa grupicom predskolaca, ali nije u redu da tako narusavaju mir ostalim ljudima. Treba ih udaljiti odatle, ali za sve postoji neki ljudski i normalan nacin, zar ne?
  • LOL

    23.03.2014 16:44
    ?!?
    Uopšte nije bitno o kakvom "restoranu " se radi i o tome da su deca bila romske nacionalnosti.Bitno je to da su to maloletne osobe veoma loše higijene, bez odgoja, bez osnovnih kulturoloških normi ponašanja i da te iste osobe konstantno maltretiraju građane po ulicama centra grada i da na žalost policija ništa ne čini kao ni socijalna služba.Prosto je neverovatno da je tužen taj dotični restoran i da je čak i izgubio tužbu jer sa ovim događajem se skreće samo pažnja na nesposobnost socijalnih institucija i na ženu kojoj je očigledno potrebna pažnja , a u postupku obezbeđenja zaista nevidim ništa loše sem što je štitio klijente.Šta će sledeće biti? Moreaće i klošarima da dozvole ulazak u retorane? Užas!
  • 23.03.2014 16:25
    Što ih nije odvela kući ili usvojila, pa da joj naprave brlog od stana?
  • 23.03.2014 16:00
    svasta
    evo juce kod Laze Teleckog oko 02 sati ujutro romska deca od 10 godina ne spavaju nego prose i prave gluposti, SKLONITE IH SA ULICE covece gde je socijalna sluzba?!
  • Vicky

    23.03.2014 15:53
    Ko dozvolava da se ovakve proverene trovačnice hranom otvaraju u našoj zemlji???
    Bolje bi bilo da se organizujemo da i Mc izbacimo napolje.
  • 23.03.2014 15:08
    onda treba da kazne i sve kafiće u centru jer ih ni tamo ne puštaju,naravno sa razlogom jer dosađuju gostima,prosjače i prave nered.inače je prosjačenje zakonom zabranjeno
    podrška meku
  • treba

    23.03.2014 14:47
    zabraniti
    mek,otvoriti pecenjare
  • ljubav

    23.03.2014 14:24
    Mi jedino Rome mrzimo , ali zato volimo Hrvate , Madjare , Muslimane , Crnogorce , Nemce , Amerikance , Bugare .
  • ExNS

    23.03.2014 14:13
    Jedna od dobrih definicija demokratije:

    Jedno drustvo je demokratsko onoliko koliko vecina vodi racuna o svojoj manjini.
  • Chiske

    23.03.2014 14:05
    Pravda za Mek!
  • Vladimir

    23.03.2014 13:52
    Romi
    Strašno šta sve ovde čovek čita-još samo mi fali da neko kaže da su dobro i prošli, mogao ih je baciti sa tornja Apola. I onda se pitamo otkud SNS-u 50% glasova?! Ajd se malo stavite u ovu poziciju-vi hoćete da uđete u restoran brze hrane (neko je spominjao trenericu i elitni restoran.... gluposti....) i obezbeđenje vam kaže da ne možete da uđete pošto goste stalno uznemiravaju ljudi sa plavom kosom, a vi ste plavokos. Nije isto-E PA GOSPODO JESTE ISTO!!!!!!! Ova deca ne vezuju konja na trgu, nisu napala jadne smušene goste kafića, nisu pljuvala i bacale kletve-oni su bili gladni i hteli su da plate svoj obrok. To da li je neko sličan njima uradio ovo ili ono, da li su Romi lenji i ne žele da uče, da li je neko vama nešto uradio JE POTPUNO BESMISLENO I NEVŽANO ZA OVAJ SLUČAJ. Oni su u tom trenutku hteli da budu gosti jednog bezveznog i odvratnog "restorana", a umesto da dobiju "hvala što ste baš nas odabrali" dobili su "mrš napolje! A vaše odvratne i ogavne tirade protiv jedne etničke grupe i izlivanje žuči i frustracija iz vaših života na ovu decu je upravo to-odvratno i za svaku osudu! I nismo za bolje kada ne vidimo dalje od svog malog i jadnog nosića!!
  • 23.03.2014 13:49
    Komitet za omladinu
    Protiv amerikanizacije apsolutno. Sva sranja sa Zapada su došla ovde. Isterati decu je van pameti svake. Pre svega sramota da tako nešto sebi dozvole. Da li je neko crn ili beo uopšte nema razlike. I nema potrebe za diskriminacijom.

    I uvek je bilo, jači slabijeg tlači.
  • lazar

    23.03.2014 13:46
    Bruka i sramota!
  • miki

    23.03.2014 13:36
    Mi mrzimo sami sebe a kamoli Rome .
  • BABA SERA

    23.03.2014 13:35
    Crna Majo...
    Pa gde u mek da ih vodiš!
    Mogli su se otrovati!
  • gradjanka

    23.03.2014 13:33
    Romi iliti Cigani
    postovana gdja Rogic, posto je vec toliko plemenita, treba i da zna da se o svojim dobrim delima ne govori, pogotovo da se ona javno ne oglasavaju, a kamoli da se podnosi nekakva prijava! dobrocinstva se cine u tisini, mislimo li da za njih dobijemo i feedback. predlazem joj da ode u Decije selo ili u dnevni boravak Centra za socijalni rad, i da usvoji jedno od dece bilo koje nacionalnosti i u bilo kom problemu. sa svojim dobrocinstvom, i ciscenjem savesti, treba biti nacisto, sto su dublji slojevi samoanalize. jednokratna pomoc zadovoljava savest, ali je dugotrajna veoma odgovorna. u to ne treba mesati rad restorana, funkcionisanje socijalne pomoci i Evropu koja nam je sve Rome, onako feudalno i kolonijalno, navalila na vrat, i koji su nam permanentna smetnja i za vizni rezim, koji dobijaju sve vrste beneficija,dok vecina ostalih gradjana jedva sastavlja kraj s krajem, sve placajuci racune, poreze i nemajuci kriminalnih dela. civilizovana nepostojeca srednja klasa uvek placa racun! Romi ce imati i skolovanje od iduce godine na maternjem jeziku, itd. neke genetske predispozicije, nerad i bahatost, ne mogu se nikako stavljati u isti kos s civilizovanim gradjanskim ponasanjem, koje zahteva mnogo rada, vaspitanja i kulture. komunizam je prosao!
  • Merlinka

    23.03.2014 13:07
    i kome ide tih 100 000 sada?
  • 23.03.2014 12:46
    Potpuno je u redu da restoran na neki način štiti svoje goste od neprijatnosti koje, činjenica je, priređuju mali Romi (jednom prilikom sam zabezeknuto slušala kletve jedne romske devojčice koje je sasipala jednoj smušenoj gošći u bašti kafića, pri čemu je smušena bila kriva samo zbog svoje smušenosti). Ovde je ipak reč o nečem drugom: deca su ulazila kao gosti, koji će koristiti usluge restorana, a ne kao mali gilipteri koji će drugima da smetaju. I nije im dozvoljen ulaz jer su prljavi i jer je "obezbeđivač mira" na vratima Meka prosudio da će oni urnisati ostale goste ili možda da će ostalim gostima biti neprijatno da jedu u njihovoj blizini?! A to već JESTE diskrimacija, i nema sume koja to može da neutrališe.
  • sala

    23.03.2014 12:45
    pravda
    Gospodjica Rogic je verovatno ljuta na MCdonald jer nisu zvali policiju i socijalnu sluzbu. Po zakonu deca do mislim 12 godina ne smeju da budu sami na ulici bez punoletnog pratioca.A posto nisu radili po zakonu onda je htela da ih kazni. Socijalna sluzba bi morala da oduzme decu roditeljima koji su zapostavili svoju decu, Srbija je prepisala zakone i pogledajte primer srpske dece u Svajcarskoj kako su Svajcarci lako oduzeli decu roditeljima jer nisu hteli da upisu svoju decu u skolu.
  • Mrma

    23.03.2014 12:44
    "Sirotinjo i Bogu si teška"
    kako onda biti objektivan i stajati iza svega što je napisano ?
  • 23.03.2014 12:43
    Pravda za Mek
    Ovo je čist primer donošenja presude "linijom manjeg otpora", vest će biti aktuelna par dana i svi će je zaboraviti. Da je presuda glasila drugačije, navukli bi sebi na vrat gomilu NVO i ceo slučaj bi se digao na nivo rasne diskriminacije najgore vrste.
    Gđica Maja je našla najlakši put da se izreklamira i da se potpomognuta novcem od odštete i medijskom pažnjom odluči da osnuje svoju NVO, gde će joj glavna referenca biti to da je "goloruka" sa troje cigančića dobila spor protiv Mek-a.
    Zlo mi je više od njihovih konja,trokolica,đubreta koje rasipaju namerno, dok vas gledaju u oči i testiraju koliki vam je "fitilj".
    SRAMOTA ZA SVE ONE KOJI SELEKTIVNO SPROVODE ZAKON NA ŠTETU SVOJIH GRAĐANA OD KOJIH UBIRAJU POREZ. NAS ĆE BEZ RAZMIŠLJANJA KAZNITI AKO ZGAZIMO TRAVKU KOLIMA, A KADA JE KONJ U PITANJU , JOŠ MALO PA ĆE GA VEZIVATI ZA MEK-ovu REKLAMU NA TRGU, I NARAVNO TO SE TOLERIŠE.
    Dalo bi se još o tome, nažalost.....
  • xy

    23.03.2014 12:38
    P.S. Imam bolju ideju: zašto gđica Rogić ne povede tu istu decu u recimo "Beba Kids" ili "Todor" ili neku drugu radnju dečje odeće, da im kupi npr. majice. Ali - da prvo idu u kabinu da te majice probaju, da vide da li im odgovaraju!
    Koliko su gladna ta deca toliko su i odrpana i gola i bosa. Dakle,...
    Baš me živo zanima da li bi osoblje ovih radnji to dopustilo. I šta bi onda bilo dalje...
    Hajdemo, Majo, i eto opet Vas u novinama, za čas posla!
  • member

    23.03.2014 12:33
    presuda je idiotluk.

    u pitanju je privatan restoran, sme da udje samo onaj kog puste.

    isto tako, ako je obezbedjenje reklo "oni", onda nije ni po cemu diskriminisalo nekog po nacionalnoj osnovi.

    Maja Rogić je ta koja treba da odgovara za diskriminaciju.

  • 23.03.2014 12:32
    DEMOKRATIJA
    demokratija je kada budala ima veca pravo nego pametan..
  • ns

    23.03.2014 12:18
    Nisu ti mali "romi" (mada sam pre neki dan išao busom i "romkinja" je pričala sa čovekom, on njoj na romi a ona stalno cigani) krivi, krivi su njihovi odrasli koji ne žele da se već jednom civilizuju.

    Lakše je vozati bajs ceo dan i skupljati djubre, nego sedeti minimum 12 godina u školi, pa onda naći slabo plaćen posao. Samo prodjite pored socijalnih ustanova "romi" primaju svaki moguću pomoć koja postoji, dok neki drugi ne mogu ni osnovnu pomoć da dobiju.
  • Nepotrebno

    23.03.2014 12:10
    Sramota
    Smatram da je iznos sramotno mali i mislim da bi iznosi trebali biti srazmerni veličini kompanije koja je napravila prekršaj.
    Svojim očima sam se uverio da tužba nije uticala da se odnos promeni. Naime, video sam pre par meseci kako mali Rom od 5-6 godina daje novac obezbeđenju da mu ovaj donese hamburger s obzirom da ga ovaj nije pustio unutra. To se takođe desilo u mekdonaldsu u Apolo centru.
  • 23.03.2014 12:09
    Значи ако ја не поштујем правила нечије куће могу да их тужим за дискриминацију? Одем у елитни ресторан у тренерици и кад ме наравно избаце ја ћу да их тужим. Сјајно...
  • nsnn

    23.03.2014 12:01
    srbija i njeno shvatanje i primena zakona

    jedno je diskriminacija, drugo je zastita svih ostalih od nasilnih, nekulturnih i nehigijenskih stanovnika, kao sto ako bi ja usao i krenuo da u nekom restoranu prosipam hranu, smetam ljudima dok jedu i sl. bi mogli da me izbace i vrv bi mogao i da dobijem tuzbu za uznemiravanje javnog reda i mira, isto tako ako postoji grupa koja je poznata da to radi, ne vidim problem da se istoj zabrani ulazak ma koje god bili nacionalnosti

    ali posto se u nasoj drzavi evropski zakoni prepisuju bez bilo kakvog razmisljanaj i prilagodjavanja onda dobijamo ovakve slucajeve, nemam nista protiv roma, ali protiv nasilnickog ponasanja bilo cijeg imam pa moze biti rom, srbin, madjar, nemac, englez nebitno
  • 23.03.2014 11:58
    podrska restoranu
  • Novosadjnak

    23.03.2014 11:45
    ajd sad..
    malo su se vise osilili ti cigani, ne cini li vam se? niko ih ne dira kada rasipalu djubre, niko im nista ne sme kada voze zaprezna kola po gradu, niko im nista ne sme kada kradu kese za odlaganje PET ambalaze iz kontejnera, niko im nista ne sme i ne moze zato sto su, da budem fina Romi (sto znaci covke), odnosno Cigani (bez pogrdne konotacije). I, dokle takao?
  • xy

    23.03.2014 11:43
    Muka mi je više od ove priče o gđici Rogić, koja navatava klince na trgu i pita ih da li su gladni... da bi onda od toga napravila o sebi priču u medijima...
    Ne branim uopšte Mekdonalds, mislim da je njihova hrana katastrofalna ali mi je ovog licemerja pun kufer.
    Lepo je mogla da im skuva ručak i pozove ih u svoj stan, ako je do hranjenja dece. Pa zašto nije? Ne bi bilo svedoka pa se ne bi ni novinari tek tako lako mogli prizvati.
  • djaso

    23.03.2014 11:39
    Mek je potpuno u pravu!
  • anonimus

    23.03.2014 11:38
    dusebriznice
    Maja, vodi ih kuci pa ih nahrani.
  • 100%Taksista

    23.03.2014 11:37
    Diskriminacija?
    Ako se neko ponaša nemoralno, neprimereno, drsko, bezobrazno, što je primereno Romima i njihovoj deci, ne znači da su diskriminovani. Niko nije kriv što neko već vekovima ne želi da menja kulturu i obrazuje se za uklapanje u sredinu.
  • M.

    23.03.2014 11:27
    Čekaj
    zar nije pravo svake ustanove da odbije pružanje usluga bilo kome ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna